Cum decurge o consultatie la cabinetul oftalmologic Optics.On?

06/07/2020 0
Optics.On-Clinica-Oftalmologica-Specializata-1200x615.jpg
Desi echipa Optics.On este mereu pregatita sa va ofere consulanta in absolut orice aveti nevoie pentru alegerea unui ochelar de vedere potrivit pentru dumneavoastra, consultatiile oftalmologice din cadrul opticii medicale Optics.On sunt realizate doar de medic oftalmolog specialist. Astfel chiar si la o consultatie pentru determinarea dioptriilor, ne asiguram ca ochii dumneavoastra sunt sanatosi.
Cabinetul oftalmologic Optics.On este dotat cu aparatura computerizata completa pentru ca pacientii nostri sa beneficieaze de cea mai corecta examinare oculara. Cabinetul este dotat cu combina de diagnostic cu biomicroscop cu aplanotonometru si autorefractometru computerizat cu keratometru, proiector de optotipuri si trusa de lentile pentru testare subiectiva, oftalmoscop de mana si lensmetru digital. Datorita aparaturii de examinare oculara specializata si a expertizei medicului specialist oftalmolog, putem efectua examinari complete ale ochilor, atat pentru determinarea dioptriilor, cat si pentru observarea si tratarea unor afectiuni.
Cu programare telefonica sau online, la oprica medicalaa Optics.On puteti beneficia de o consutatie oftalmologica completa care, pe langa determinarea dioptriilor, include o verificare a starii generale de sanatate a ochilor dumneavoastra, inclusiv fund de ochi si tensiune oculara la cerere.


Determinarea dioptriilor


Cabinetul de optica medicala Optics.On este dotat cu autorefractometru computerizat cu keratometru, aparat de diagnostic de ultima generatie care ofera masuratori de precizie cu ajutorul carora putem determina cu exactitate dioptriile necesare pentru corectia viciilor de refractie. Intotdeauna vom examina fiecare pacient ca pe un individ aparte si ii vom oferi solutii personalizate si de aceea vom completa mereu examinarea oculara computerizata cu examinarea subiectiva la panou.

Ne dorim sa gasim cea mai mica si comoda dioptrie pentru o acuitate vizuala perfecta. In cadrul examinarii pentru determinarea dioptriilor, luam in considerare atat corectia pentru distanta, cat si cea pentru aproape. La cerere putem calcula si o corectie la o distanta intermediara pe care pacientul o foloseste foarte des, cum ar fi partitura sau monitorul calculatorului. In examinarea oftalmologica pentru determinarea dioptriilor se considera ca fiind zona de aproape (citit) distanta de 40 cm si ca zona de distanta (televizor, mers afara, condus) tot ce inseaman peste 1,5 – 2 m. Zona dinre 40 cm si 1,5 – 2 m este considerata ca fiind distanta intermediara in care dioptria se modifica din 10 in 10 cm si pacientul trebuie sa identifice distanta corecta la care are nevoie sa vada clar pentru determinarea dioptriilor intermediare.

Echipa Optics.On si medicul oftalmolog specialist vor clarifica mereu orice neclaritati. Ne bucuram cand pacientii doresc sa fie bine informati sa isi poata mentine ochii sanatosi si vederea corecta. Dilatarea pupilei nu este necesara in majoritatea cazurilor, aparatul putand masura atat raza de curbura a corneei cat si distanta interpupilara. In cazul copiilor si rareori in cazul adolescentior, este posibil sa fie necesara dilatarea pupilei cu ajutorul unor picatori. Efectul dureaza pana la 3-4 ore si incetoseaza vederea. Pacientul se poate deplasa singur, dar nu poate conduce imediat dupa procedura si recomandam sa vina cu insotitor.
Examinarea fundului de ochi


In cadrul cabinetului de consultatii oftalmologice efectuate in cabinetul Optics.On, examinarea fundului de ochi se efectueaza cu ajutorul biomicroscopului cu lampa cu fanta. Acest examen oftalmologic este principala modaliate pentru depistarea retinopatiei hipertensive, retinopatiei diabetice, degenerescentei maculare, nervita optica si pentru monitorizarea glaucomului.

Pentru a certifica starea generala de sanatate a globului ocular, intotdeuna medicul oftalmolog specialist suplimenteaza fundul de ochi cu o examinare a polului ocular anterior cu ajutorul oftalmoscpului de mana. In acest fel, intregul ochi este examinat si se pot observa din timp posibilele afectiuni, atat la nivelul globului ocular, cat si ca atentionare referitoare la starea de sanatate generala a pacientului.

Pentru examinarea fundului de ochi se folosesc picaturi care nu creeaza disconfort vizual, dar vor colora subtil pentru putin timp ochiul cu o nuanta usor galbena. Nu recomandam aceasta procedura inainte de sedinte de fotografie profesionale sau poze pentru diplome. Pacientul se va putea deplasa singur dupa examinare si nu va avea vederea incetosata.
Tensiunea oculara


Masurarea tensiunii oculare este o investigatie obligatorie de preventie pentru pacientii cu antecedente familiale de glaucom si recomandata dupa varsta de 45 de ani.

Examinarea tensiunii intraoculare se realizeza cu biomicroscopul dotat cu aplanotonometru. Aplanotometrul vine in contact cu suprafara globului ocular si pentru a ne asigura ca pacientul este confortabil pe tot parcursul procedurii, chiar daca este un contact de cateva secunde, procedura se realizeaza sub anestezie topica cu picaturi.

Anestezia nu creeaza disconfort vizual si are o durata limitata de ordinul minutelor. Pacientul va avea vederea clara dupa examinare si se va putea deplasa singur fara probleme.
Consultatii oftalmologice copii


In cadrul cabinetului Optics.On, medicul specialist examineaza, pune diagnostic si trateaza majoritatea afectiunilor oftalmologice ale copilului  dumneavoastra. Cu ajutorul autorefractometrului computerizat, al biomicroscopului si al oftalmoscopului se pot descoperi si trata vicii de refractie  (problemele de vedere), pareze si paralizii ale muschilor oculari, ambliopia (ochi lenes), insuficiente de convergenta, anomalii si deficiente ale vederii binoculare (vederea dubla), anomaliile de dezvoltare ale pleoapei, obstructia de canal lacrimal  si toate complicatiiile acesteia, infectii si inflamatii ale ochiului si orbitei, afectiuni ale retinei, traumatisme ale ochiului si orbitei sau afectiuni ale suprafetei oculare.

Cabinetul oftalmologic Optics.On dispune de proiector cu optotip pentru copii cu imagini pentru a determina corectia ideala pentru vederea clara si corecta a copilui. Consultatiile se realizaza doar la copii peste 3 ani si jumatate. Determinarea dioptriilor la copii se realizarea majoritar cu picaturi pentru dilatarea pupilei, care vor incetosa vederea timp de 3-4 ore dupa examinare. Copilul nu poate reveni la scoala sau alte activitati didactice in ziua respectiva. Pentru o dilatare corecta si completa a pupilelor, picaturile se administreaza la anumite intervale de timp, ceea ce prelungeste timpul pentru examinare.

O consultatie oftalmologica pentru copii dureaza intre o ora si o ora si jumatate. Examinarea este una moderna fara a traumatiza copilul, dar acesta trebuie sa fie cooperant. Daca dupa mai multe tentative de examinare, copilul nu poate fi convins sa colaboreze, examinarea nu va avea loc.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Logo Optics On Iasi - Optica Medicala Specializata


Contact


Apeleaza-ne

0232-210-218


Viziteaza Magazinul

Bd. Stefan cel Mare si Sfant, Nr. 4, Iasi, Romania, 700064


Trimite un email

office@optics-on.roNewsletter


Daca vrei sa afli cele mai noi informatii, lasa-ne adresa ta de email.
Social Media


Facebook

Optica.Medicala.Optics.On


Instagram

Optics.OnContact


Apeleaza-ne

0232-210-218


Viziteaza Magazinul

Bd. Stefan cel Mare si Sfant, Nr. 4, Iasi, Romania, 700064


Trimite un email

office@optics-on.roNewsletter


Daca vrei sa afli cele mai noi informatii, lasa-ne adresa ta de email.
Social Media


Facebook

Optica.Medicala.Optics.On


Instagram

Optics.On