Lentile cu protectie la lumina albastra si radiatii UV

10/08/2020 0
uvplus-blue-1200x900.jpeg

Lentilele de ochelari cu protectie la lumina albastra si la radiatii UV sustin in mod sanatos stilul de viata modern, care a impus o modificare majora a obiceiurilor noastre atat in aer liber, cat si la interior.

Pentru cei care petrec mult timp afara, devine necesara o protectie vizuala suplimentara la expunerea radiatiilor de tip UV si lumina albastra. Radialtiile sunt prezente in cantitati tot mai mari  datorita exploziilor solare si a micsorarii stratului de ozon protector, in special la munte, la mare, pentru sportivi sau pentru cei care au activitati profesionale in exterior sau diverse hobby-uri in aer liber.

La interior, prin utilizarea continua a unor dispozitive precum: PC-ul, notebook-ul, tableta sau smartphone-ul, se induce un efort vizual crescut, astfel incat apare nevoia aplicarii unor filtre speciale pentru desfasurarea activitatilor intr-un mod cat mai confortabil. Efortul vizual este adesea accentuat de sisteme de iluminare neadaptate nevoilor (becuri cu led si neoane), ce emit radiatii luminoase daunatoare cuprinse intre lungimea de unda ultravioleta si cea a luminii albastre de inalta energie vizibila (HEV).

EFECTELE RADIATIEI LUMINOASE ASUPRA OCHIULUI

Este deja constientizata influenta negativa a radiatiilor ultraviolete asupra sanatatii oculare cauzate de expunerea indelungata, in special la cele de tip UVA si UVB. Una din principale consecinte este aparitia cataractei dupa varsta de 50 de ani. Protectia optima presupune utilizarea unor lentile de ochelari cu protectie la lumina albastra si la radiatii UV care sa blocheze 100% trecerea prin lentile

Recent, multe studii au demonstrat asocierea unor patologii importante cu expunerea la lumina albastra de inalta energie. In aceeasi masura, stresul ocular poate sa fie amplificat in activitatile cu medii de iluminare necorespunzatoare (led, neon, xenon etc), care emit cantitati importante de lumina albastra. Este prioritara in aceste conditii o solutie care sa blocheze efectiv si acest tip de expunere.

Lumina albastra este acea parte din radiatia luminoasa, incadrata in spectrul vizibil, ce are valori intre 380 si 500 nm. Principala sursa de lumina albastra o reprezinta soarele, dar ea se gaseste si in mediile artificiale de iluminat (becuri cu halogen, becuri led, etc) sau in numeroase dispozitive electronice (tablete, smart-phonuri, televizoare, etc).

Utilizarea frecventa a dispozitivelor electronice creste nivelul de expunere al ochilor la lumina albastra. Aceasta poate produce dereglari de sanatate ale intregului organism, modificarea ritmului circadian si modificari la nivelul retinei – degenerescenta maculara (DMLV). Cea mai pregnanta afectiune este lipsa somnului, care tinde sa devina cronica in intreaga lume si afecteaza dezvoltarea intregului organism, in special la copii si adolescenti.

CE BENEFICII ADUC LENTILELE CU PROTECTIE LA LUMINA ALBASTRA SI PROTECTIE UV

Lentilele oftalmice cu protectie la lumina albastra si la radiatii UV sunt lentile inovative, din materiale organice dedicate, proiectate sa reduca la minim efectele radiatiilor ultraviolete si ale luminii albastre vizibile de inalta energie (HEV) cu lungimi de unda de pana la 420 nm. Se recomanda cu precadere la exterior, unde se gaseste cel mai mare nivel de radiatii ultraviolete si lumina albastra, dar si la interior unde exista doar lumina albastra emisa de dispozitivele digitale.

Protectia la lumina albastra este un tratament antireflex specific, studiat si dezvoltat pentru a limita daunele provocate de acea parte negativa din lumina albastra (380 – 460 nm). Ochiul este protejat datorita unui filtru absorbant, ce lasa nealterata lungimea de unda a culorii albastru – tucoaz responsabila de reglarea ritmului circadian.

Datorita caracteristicilor de ultima generatie ale acestor tratamente (super-hidrofobic, ultra-durificare, antistatic), se imbunatatesc considerabil performantele lentilelor oftalmice corectoare: contrast mai bun, intretinere mai usoara, rezistenta mai mare la degradare pe o perioada mai lunga de timp.


Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Logo Optics On Iasi - Optica Medicala Specializata


Contact


Apeleaza-ne

0232-210-218


Viziteaza Magazinul

Bd. Stefan cel Mare si Sfant, Nr. 4, Iasi, Romania, 700064


Trimite un email

office@optics-on.roNewsletter


Daca vrei sa afli cele mai noi informatii, lasa-ne adresa ta de email.
Social Media


Facebook

Optica.Medicala.Optics.On


Instagram

Optics.OnContact


Apeleaza-ne

0232-210-218


Viziteaza Magazinul

Bd. Stefan cel Mare si Sfant, Nr. 4, Iasi, Romania, 700064


Trimite un email

office@optics-on.roNewsletter


Daca vrei sa afli cele mai noi informatii, lasa-ne adresa ta de email.
Social Media


Facebook

Optica.Medicala.Optics.On


Instagram

Optics.On