Lentile de contact

Pastreaza-ti mereu focusul

Lentile de contact sunt o varianta comoda pentru persoanele foarte active, care practica activitati sportive si o varianta estetica pentru persoanele cu dioptrii foarte mare. Echipa Optics.On recomanda utilizarea lentilelor de contact omologate, care nu afecteaza sanatatea globului ocular, cu purtare alternativa a ochelarului de vedere.

In optica medicala Optics.On poti face consultatie pentru determinarea dioptriilor pentru lentile de contact si iti poti comanda lentile omologate si certificate de cei mai buni producatori, cum ar fi Bausch&Lomb, Johnson&Johnson sau ZEISS. Echipa Optics.On atentioneaza asupra importantei igienei lentilelor de contact, pentru ca orice purtator sa aiba o experienta confortabila si placuta.


Lentile de contact sferice


Lentilele de contact sferice sunt lentille care corecteaza miopia (-) si hipermetropia (+). Au aceeasi putere optica pe toata suprafata si ofera un camp vizual mai amplu decat ochelarii de vedere. Echipa Optics.On recomanda lentilele de contact cu purtare ocazionala si permanenta in cazul dioptriilor foarte mari ca avantaj estetic, lentilele de contact avand domeniu de fabricatie de pana la +/- 20 de dioptrii. Lentile de contact sunt caracterizate printr-o putere variata de hidratare, un continut diferit de apa sau o capacitate mai mare sau mai redusa de a transfera oxigenul la nivelul ochilor. Echipa Optics.On te va ajuta sa faci alegerea potrivita pentru tine si stilul tau de viata.


Lentile de contact torice


Lentilele de contact torice sunt lentile pentru corectia astigmatismului si prezinta un cilindru intr-un anumit ax cu valoare personalizata, cu rolul de a corecta modul in care se proiecteza fasciculele de lumina la nivelul retinei, furnizand, astfel, o imagine clara. Echipa Optics.On atentioneaza ca acomodarea la lentilele torice este mult mai dificila, insotita de cele mai multe ori de o stare accentuata de disconfort si ameteli. Lentilele de contact cilindrice se misca foarte usor pe suprafata ochiului datorita razelor de curbura inegale. Medicul specialist Optics.On recomanda efectuarea unei consultatii keratometrice pentru determinarea parametrilor ideali.


Lentile din hidrogel


Lentilele de contact din hidrogel sunt lentile moi, cu un continut mare de apa, foarte confortabile si care se adapteaza usor pe ochi. Materialul este foarte flexibil, absorbant si devine moale atunci cand este hidratat, dar se intareste atunci cand este uscat. Echipa Optics.On atentioneaza asupra importantei mentinerii lentilelor in suspensii de curatare, nu doar pentru o igiena buna, ci si pentru ca lentila sa isi mentina proprietatile corecte. Echipa Optics.On atentioneaza asupra sidromului de ochi uscat pe care lentiele de hidrogel il pot crea, dar recomanda acest tip de lentile datorita proprietatilor foarte bune de curatare in solutii de intretinere.

Lentile din silicon-hidrogel


Lentilele de contact din silicon-hidrogel sunt lentile de contact moi care permit trecerea oxigenului cu pana de 5 ori mai mult decat lentilele conventionale. Un flux crescut de oxigen ajuta la eliminarea senzatiei de ochi uscat cauzata de hipoxie. Sunt lentile flexibile, confortabile de purtat pe termen lung, dar datorita durabilitatii crescute, pot fi simtite un timp de primii purtatori. Echipa Optics.On recomanda purtarea lentilelor de silicon-hidrogel de persoanele care resimt sindromul de ochi uscat, dar atentioneaza asupra faptului ca lentilele din silicon-hidrogel se curata mult mai greu si pot colecta mai multe bacterii fata de lentilele traditionale.


Lentile de contact zilnice


Lentilele de contact zilnice sunt lentile de contact pentru o singura utilizare. Sunt extrem de confortabile, nu necesita ingrijire de zi cu zi pentru a le dezinfecta si a le mentine, iar utilizarea nu produce costuri suplimentare pentru solutii de intretinere. Lentilele de contact de unica folosinta asigura un confort maxim pentru 8–18 ore, dupa care se arunca. Sunt ideale pentru cei care au ochi sensibili sau alergii, fac sport, vor sa le poarte doar ocazional, sau pur și simplu vor ceva simplu de folosit. Echipa Optics.On recomanda lentilele de contact zilnice ca modul cel mai confortabil si mai sanatos de a purta lentile de contact.


Lentile de contact lunare


Lentilele de contact lunare sunt lentile de contact cu inlocuire frecventa, care se poarta zilnic pana la 12-14 ore, se scot seara, se curata cu solutii de intretinere si se pastreaza in recipiente speciale peste noapte. Exista variante cu inlocuire la 2 saptamani sau 3 luni, dar varianta cea mai utilizata este cea cu schimbare la o luna. Exista lentile cu purtare prelungita de pana la un an sau chiar cu port continuu, inclusiv peste noapte, dar acestea ar trebui folosite doar in cazuri exceptionale cu dioptrii extreme. Echipa Optics.On recomanda utilizarea lentilelor de contact lunare alternativ cu ochelarii de vedere, pentru a asigura o oxigenare si hidratare corecta..
Vrei sa afli mai multe?

Intrebari frecvente

Echipa Optics.On iti va raspunde cu drag la orice intrebari, dar pana ne vizitezi in optica medicala…

  • Difera dioptriile lentilelor de contact fata de cele ale ochelarilor?
  • Exista riscul sa fac infectii daca port lentile de contact?
  • De fiecare data cand imi pun lentilele de contact ma ustura ochii foarte tare. Sunt alergic?
  • Nu vad deloc cu lentiele de contact pentru astigmatism. Sunt dioptriile gresite?
Difera dioptriile lentilelor de contact fata de cele ale ochelarilor?

De cele mai mule ori, da, difera, pentru ca ochelarul il purtam undeva la 12-16 mm de ochi, pe cand lentilele de contact sunt purtate direct pe cornee. Chiar daca nu difera, recomandam un consult pentru determinarea parametrilor de purtare a lentilelor de contact, raza de curbura de exemplu sau diametrul lentilei de contact nefiind specificate pe o prescriptie pentru ochelari de vedere.

Exista riscul sa fac infectii daca port lentile de contact?

Da, exista riscul aparitiei unor infectii, dar nu din cauza purtarii lentilelor de contact, ci din cauza faptului ca nu au fost utilizate corect si curatate. Chiar daca nu ai purtat lentilele de contact in ziua respectiva, solutia de intretinere din recipientul special, tot trebuie schimbata. Purtarea lentilelor de contact peste 12 ore pe zi, pe langa faptul ca va face ochiul mult mai sensibil, va reduce din proprietatile de curatare si flexibilitate a lentilei de contact.

De fiecare data cand imi pun lentilele de contact ma ustura ochii foarte tare. Sunt alergic?

In principiu alergiile la plastic sunt extraordinar de rare. Daca ai o reactie alergica, cel mai probabil este din cauza solutiei de intretinere, care trebuie schimbata. Reactiile alergice in general au si o parte inflamatorie. Daca aceasta lipseste si senzatia de usturime dispare odata cu indepartarea lentilelor, cel mai probabil le-ai pus pe dos. Apasa-le pe varful unui deget sa isi schimbe curbura pe partea cealalta si incearca din nou sa le pui pe ochi. Daca senzatia persista, mergi te rog la un oftalmolog.

Nu vad deloc cu lentiele de contact pentru astigmatism. Sunt dioptriile gresite?

Daca ti-ai achizitionat singur lentilele, e foarte posibil ca dioptriile sa fie gresite, pentru ca in special la astigmatism se face o conversie intre dioptria de pe ochelari si cea de pe lentilele de contact. Daca lentilele au fost achizitionate cu dioptrii corecte, mare atentie la cilindrul de pe lentila care trebuie sa stea in axul corect. Daca te uiti cu atentie pe lentila o sa observi un marcaj ca o liniuta. Marcajul respectiv trebuie pozitionat la ora 6 pe ochi, pentru a respecta axul corect al cilindrului.

Unde ne gasesti


Vino sa ne vizitezi magazinul sau pur si simplu trimite-ne un e-mail oricand doresti. Suntem deschisi la toate sugestiile clientilor nostri.


ADRESA

Bd. Stefan cel Mare si Sfant
Nr. 4, Iasi, Romania 700064


CERE OFERTA

Sau scrie-ne la office@optics-on.ro


APELEAZA-NE

0232-210-218Program de lucru


Acum iti poti face programare online la Optics.On. Alege una din zilele de mai jos si programeaza o consultatie cu personalul nostru specializat.


Logo Optics On Iasi - Optica Medicala Specializata


Contact


Apeleaza-ne

0232-210-218


Viziteaza Magazinul

Bd. Stefan cel Mare si Sfant, Nr. 4, Iasi, Romania, 700064


Trimite un email

office@optics-on.roNewsletter


Daca vrei sa afli cele mai noi informatii, lasa-ne adresa ta de email.
Social Media


Facebook

Optica.Medicala.Optics.On


Instagram

Optics.OnContact


Apeleaza-ne

0232-210-218


Viziteaza Magazinul

Bd. Stefan cel Mare si Sfant, Nr. 4, Iasi, Romania, 700064


Trimite un email

office@optics-on.roNewsletter


Daca vrei sa afli cele mai noi informatii, lasa-ne adresa ta de email.
Social Media


Facebook

Optica.Medicala.Optics.On


Instagram

Optics.On